Hatha Yoga

YOGA | HATHA YOGA

De basis voor de Critical Alignment en Restorative Alignment Yogalessen ligt in de “klassieke” Hatha Yoga. Hatha Yoga is een verzamelnaam voor alle yogastromingen die het fysieke lichaam als uitgangspunt hebben om tot fysieke en mentale ontspanning te komen.

YOGA | CRITICAL ALIGMENT YOGA (CAY)

Een heldere, no-nonsense benadering van yoga, die uitstekend past in onze moderne samenleving zonder de oude tradities tekort te doen. Critical Alignment gaat uit van een zorgvuldige uitlijning van de houding met de wervelkolom als basis. De Critical Alignment methode richt zich op het bewust worden en het doorbreken van spanningspatronen en blokkades in het lichaam om ze vervolgens via open aandacht en adem om te zetten naar ontspanning, mobiliteit en ruimte. De zo ontstane lichte, beweeglijke en open lichaamshouding leidt tot een gevoel van vertrouwen in en verbondenheid met je lichaam, “jezelf”. Een gevoel van één zijn, waarin lichaam en geest in balans functioneren.

Intensiteit van de les: gemiddeld

YOGA | RESTORATIVE (CRITICAL) ALIGMENT YOGA

Restorative (Critical) Alignment Yoga is vergelijkbaar met de Critical Alignment Yoga, alleen hebben de lessen een iets meer therapeutische, mildere benadering. Met behulp van zachte bewegingen, passieve druk van rolletjes, stripjes en de eigen zwaartekracht werken we in op het herstellend (restorative) vermogen van het lichaam. Waar we in de Critical Alignment les toewerken naar een meer dynamische serie lessen, zijn de overgangen tussen de houdingen hier rustiger. Het vergroten van adem- en lichaamsbewustzijn, het loslaten van spierspanning en het opbouwen van (core) kracht staan centraal.

Intensiteit van de les: licht (mild passief)/gemiddeld

YOGA | OPBOUW LESSEN

In de Critical en Restorative Alignment lessen wordt gewerkt met verschillende thema’s waardoor elke week een andere lichaamsfocus centraal staat. We beginnen de les met passieve ontspanningsoefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van een aantal voor Critical Alignment ontwikkelde hulpmiddelen, zoals stripjes en rolletjes. Deze oefeningen helpen om niet alleen de oppervlakkige spieren (bewegingsspieren) maar ook de dieper gelegen spierstructuren (houdingsspieren) te ontspannen, waardoor er zelfs op wervelniveau beweging mogelijk wordt. De adem en het proces van bewustwording nemen in deze fase een centrale rol in. Door middel van oefeningen (asana’s) zullen we de beweging verder uitwerken met als doel een vrije doorgifte van beweging te ervaren. Om het effect van de vergrote mobiliteit/ruimte te stabiliseren zullen we vervolgens kracht vanuit de middellijn (houdingsspieren) gaan opbouwen. Uiteindelijk werken we toe naar een serie houdingen waarin alle vooraf behandelde aspecten samenkomen.

Na de afsluitende houdingen en evt. ademhalingsoefeningen (pranayama) zullen we eindigen in een geleide ontspanningsoefening (yoga nidra)

YOGATHERAPIE | CRITICAL ALIGNMENT THERAPIE [CAT] EN COACHING

Critical Alignment Therapie en coaching is uitermate geschikt voor specifieke klachten zoals rug-, nek- en schouderklachten, stress en daaraan gerelateerde spanningsklachten zoals hyperventilatie, concentratieproblemen of slapeloosheid. Wellicht wil je onder persoonlijke begeleiding werken aan het verbeteren van je lichaamshouding, je ademhalingspatroon of wil je gewoon in alle rust een privéles volgen. In 1-op-1 sessies, met behulp van oefeningen gebaseerd op de Critical Alignment methode, ademhalings- en ontspanningstechnieken gaan we kijken wat we samen kunnen bereiken.

Tarieven

De kosten voor yoga bedragen € 57,50 per maand (1 x per week 1 uur).
We hanteren een aanvang abonnement van 3 maanden. Daarna gaat uw abonnement over op een maandabonnement met een opzegtermijn van 1 maand. Gemiste lessen kunnen, als daar plaats voor is, binnen 1 maand worden ingehaald.
U kunt 1x per jaar uw maandabonnement maximaal 1 maand deactiveren. De kosten hiervan bedragen €20,00 per maand. Het inschrijfgeld bedraagt €20,00 en is eenmalig.

De yoga- en therapielessen worden gegeven door Bianca van der Werf.

Heb je vragen over de cursus of wil je je graag aanmelden? Stuur dan een mail via ons contactformulier of bel ons op 023 – 529 16 42.

Maak een afspraak

Maak een afspraak via ons contactformulier of bel: 023–5291642.

    Ik heb een vraagIk wil een afspraak makenOverige