Revalidatie en medische fitness

Revalidatie

De revalidatietraining is vooral geschikt als aanvulling op de revalidatie in een revalidatiecentrum of ziekenhuis. U kunt hierbij bijv. denken aan: hartrevalidatie, longrevalidatie (COPD), chronisch pijnprogram-ma of Herstel en Balans. Ook na een ziekenhuisopname, na een operatie (bijvoorbeeld totale heup, totale knie, schouderoperatie) of na een CVA, helpen wij u graag door middel van deze training verder te revalideren.

Ook biedt De Praktijk Heemstede klacht-gerelateerde (groeps-)trainingen, voor o.a. fibromyalgie, hart-/longproblemen, reuma, artrose, bekkeninstabiliteit, CVA en Parkinson. Deze trainingen komen meestal in aanmerking voor vergoeding door uw ziektekostenverzekeraar.

Cardiotrainingen en het krachtcircuit

Cardio is in dit geval een afkorting van cardiovasculaire training. Hiermee wordt de training van hart-, long- en bloedcirculatie bedoeld. We streven naar een vergroting van het uithoudingsvermogen. Dit gedeelte bestaat uit fietsen, roeien en langlaufen (crosstrainer). Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de loopband.

Bij de krachttraining gebruikt u de fitnesstoestellen die de beweging optimaal en veilig begeleiden. De grote spiergroepen worden getraind, waarbij het aantal herhalingen belangrijker is dan de zwaarte van de instelling. Krachttraining is een zeer belangrijk wapen in de strijd tegen osteoporose.

De fitnesstrainingen worden altijd vooraf gegaan door een intake en de fysiofitheidscan, waarbij tevens de beginconditie wordt bepaald, en het gewenste doel wordt vastgesteld. Vervolgens stellen we uw persoonlijk trainingsprogramma samen en worden de oefeningen doorgenomen. In uw persoonlijke programma wordt uiteraard rekening gehouden met eventuele stoornissen en/of bewegingsbeperkingen.

Gegevens van eventuele tussentijdse tests worden verwerkt in uw persoonlijk dossier. Zo kunnen op elk moment uw verrichtingen en uw vorderingen geëvalueerd worden en uw programma waar nodig worden aangepast. Dankzij de medische achtergrond en de jarenlange praktische ervaring in het begeleiden en behandelen van problemen aan het houdings- en bewegingsapparaat, kan De Praktijk Heemstede een kwalitatief hoogwaardig product garanderen.

Maak een afspraak

Maak een afspraak via ons contactformulier of bel: 023–5291642.

    Ik heb een vraagIk wil een afspraak makenOverige