Fysiotherapie

U bent van harte welkom in onze fysiopraktijk aan de Jan van Goyenstraat. Indien uw mobiliteit dit niet toelaat, komt een van onze fysiotherapeuten bij u aan huis of naar de zorginstelling. De eerste afspraak bestaat meestal uit een uitgebreid vraaggesprek waarin vastgesteld wordt wat uw klachten en uw doel zijn. Vervolgens wordt in overleg met u een behandelplan opgesteld.

Maatwerk, helemaal toegesneden op uw klachten en uw lichaam. Als de tijd het toelaat, komen we tijdens uw eerste afspraak reeds graag tot een behandeling. De Praktijk Heemstede is tevens kenniscentrum voor Parkinson en COPD, kent vele verschillende specialisaties en heeft ons team een uitgebreid netwerk van samenwerkingsverbanden binnen ziekenhuizen en andere specialisten, waaronder huisartsen, opgebouwd.

  • Direct contact met een specialist

  • Professionele begeleiding

  • Persoonlijk behandelplan

  • Eigen trainingszaal

  • Geen verwijsbrief nodig

Trainingsruimte

De Praktijk Heemstede beschikt over een trainingszaal waar gewerkt wordt aan revalidatie, fitheid en welzijn, individueel of in groepsverband. Hiervoor worden oefenprogramma’s op maat gegeven en traint u onder begeleiding van een fysiotherapeut. Daarnaast bieden we voor iedereen die onder professionele begeleiding en gezellig wil trainen, Pilates, Bodyshape, seniorfit of yoga. Ook zijn er speciale oefenprogramma’s voor mensen met o.a. hartfalen, COPD, Parkinson en stressbegeleiding. In de praktijk zijn folders hierover aanwezig.

Fysiotherapie, oefentherapie en preventie

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut; verwijsbrief is niet nodig. In onze praktijk werken we met diverse specialisaties: voor iedereen is er dus wel een fysio-specialist. Wij zorgen ervoor dat u weer zo optimaal mogelijk kunt bewegen. Onze fysiotherapeut spoort de oorzaak en de daarmee samenhangende problemen van de klacht op en tracht deze, door middel van onder andere oefentherapie, weg te nemen. Als de oorzaak van een klacht eenmaal is verdwenen, zullen de symptomen zich ook niet meer voordoen en kan uw lichaam op een natuurlijke manier herstellen.

Meestal maakt de fysiotherapeut daarbij gebruik van oefentherapie: op die manier verbetert hij samen met u de bewegingsmogelijkheden van gewrichten en vergroot hij de spierkracht. Ook specifieke massages kunnen een belangrijk onderdeel uitmaken van uw behandelplan. Het doel van fysiotherapie kan ook een andere houding zijn of een beter evenwicht. Of bij hyperventilatieklachten leert de fysiotherapeut u een andere ademhalingstechniek aan, zodat u goed kunt ontspannen.

U kunt ook voor preventief advies en voorlichting bij de fysiotherapeut terecht. Als u bijvoorbeeld weer op een verantwoorde manier wilt beginnen met sporten, stelt onze fysiotherapeut een beweegplan voor u op. Altijd afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en rekening houdend met uw wensen.

Zekerheid over kwaliteit

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Wie de officiële studie heeft afgerond, aan alle basiseisen voldoet en staat ingeschreven bij de overheid, mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut. Om de kwaliteit van fysiotherapie nog verder te stimuleren is het Kwaliteitsregister Fysiotherapie in het leven geroepen door de beroepsorganisatie het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Wie aan alle kwaliteitseisen voor behandeling, praktijkervaring, (bij)scholing en vakoverleg voldoet en werkt volgens de KNGF-richtlijnen, mag zich in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie inschrijven. Al onze fysiotherapeuten zijn in dit register ingeschreven. Daarnaast hanteren we een intern overlegsysteem wat uw behandelplan ten goede komt.

Maak een afspraak

Maak een afspraak via ons contactformulier of bel: 023–5291642.

    Ik heb een vraagIk wil een afspraak makenOverige